Când cineva spune „inel de logodnă”, probabil îți imaginezi imediat un diamant. Totuși, oportunitățile nu se opresc nicidecum acolo.
Dacă ești în căutarea unui inel de logodnă, merită să explorezi lumea pietrelor prețioase. În felul acesta, poți fi sigur că vei găsi o piesă cu adevărat unică. Totuși, când vine vorba de alegerea unui inel cu piatră prețioasă, există mai multe considerații pe care trebuie să le ai în vedere decât la selectarea unui inel cu diamant.
În continuare, vei descoperi avantajele unui astfel de inel, dar și care sunt criteriile după care să-ți ghidezi căutarea.
De ce să alegi un inel de logodnă cu piatră prețioasă
Unicitate și expresivitate
Majoritatea oamenilor aleg diamantul transparent drept piatră centrală a inelului de logodnă. În schimb, multe pietre prețioase poartă cu ele o istorie de milenii întregi. Fiecare piatră în parte este unică prin culoarea și tăietura ei.
Mai mult, pentru unele femei, culoarea este o modalitate esențială de exprimare. Asta înseamnă că acea mică pată de culoarea de pe inelarul ei o poate face să se simtă mai încrezătoare și să-i „completeze” stilul.
Simbolistică
Fiecare piatră prețioasă este asociată cu un ideal sau o emoție. De aceea, în momentul în care o alegi pentru o ocazie atât de specială, învălui întreaga logodnă în simbolistica acelei pietre centrale.
· Safirul este cea mai populară piatră prețioasă pentru inelul de logodnă. Dacă alegi safirul albastru, vei conferi logodnei tale o aură de fericire, înțelepciune și noroc.
Pe lângă semnificațiile mai profunde, safirul duce cu gândul și la regalitate – atât Prințesa Diana, cât și Kate Middleton și-au însușit acest albastru pătrunzător și rece.
· Rubinul este apogeul simbolisticii iubirii. Fă o alegere îndrăzneață și încapsulează în inelul de logodnă romantismul, succesul și pasiunea nemărginită care vă vor defini mariajul.
· Smaraldul are o istorie veche de milenii înrădăcinată în ideea de regalitate și putere. A reprezentat iubirea și speranța, prin asocierea cu zeița Venus, dar și vitalitatea și noile începuturi, datorită culorii care amintește de primăvară.
Acum, corelăm această piatră cu iubirea devotată, maturitatea și adevărul – idei ce contrastează cu iubirea pasională descrisă de rubin.
Nu trebuie să renunți la diamant
Până la urmă, te tentează o piesă deosebită, cu valențe simbolice, dar nu ești sigur dacă să renunți la clasicele diamante? Nici nu e nevoie! De fapt, unele dintre cele mai memorabile inele de logodnă au impactul acesta tocmai datorită eleganței create prin juxtapunerea unei pietre prețioase cu mai multe diamante mici.
Să luăm drept exemplu acest inel cu rubin deosebit. Nuanța intensă din centru e încadrată și pusă în evidență de cele opt diamante delicate, iar amplasarea lor transformă inelul într-o floare. Cum altfel să marchezi una dintre cele mai deosebite zile din viața de cuplu?
Cum alegi piatra potrivită – de la inelul cu rubin la inelul acvamarin
Consultă Scara de duritate Mohs
Cum au ajuns diamantele să fie atât de populare pentru inelele de logodnă? Cel mai probabil s-a întâmplat datorită unei campanii de publicitate derulate în secolul XX de către compania De Beers. Sloganul lor era „un diamant ține pe vecie”.
Acest slogan are un temei mai științific. El se trage din scara de duritate Mohs, o ierarhie care clasează diferite materiale în funcție de rezistența lor relativă la zgârieturi. Pornește de la 1 (talc) până la 10 (diamant). De exemplu, dacă un cui are duritatea 6.5 pe scala Mohs, atunci o piatră de cuarț (de duritate 7) va rezista la zgârieturile lui.
Deși nicio piatră prețioasă nu este la fel de dură ca diamantul, există câteva care se află tot în zona de vârf a scării. Pentru un inel atât de semnificativ emoțional și care va fi folosit probabil zilnic, este important să alegi o piatră centrală care să reziste. Cel mai important este să aibă o duritate mai mare decât a prafului (7.5), care ar risca să o zgârie la fiecare curățare.
Potrivite
· Safir, rubin (9)
· Topaz, smarald, spinel (8)
· Acvamarin (7.5-8)
Nepotrivite
· Cuarț, ametist (7)
· Onix (6.5-7)
· Opal (5.5-6.5)
· Perlă (2.5-4.5)
Descoperă modelul perfect
1. Bugetul. Multe inele simple cu safir sau smarald sunt considerabil mai ieftine decât o piatră ca rubinul. Pentru o variantă de buget, ai putea să te gândești și la un inel cu topaz. Din cauza diferențelor de preț, e bine să ai în vedere de la început ce pietre poți alege și cât de complexă poate fi întreaga structură a inelului (dacă are sau nu diamante adiționale).
2. Mărimea pietrei centrale. Dacă partenera ta poartă în general pietre mici, brățări subțiri sau cercei fini, cel mai probabil îi va plăcea un inel ca acesta, cu rubin de 0.15-0.25 carate. În caz contrar, surprinde-o cu un inel mai îndrăzneț.
3. Forma pietrei. Aruncă o privire asupra colecției de bijuterii a iubitei și vezi ce forme preferă – rotundă, ovală, lacrimă, emerald, inimă etc.
Concluzie
Știi deci că iubitei tale îi place să iasă în evidență, se exprimă prin culoare și are o sensibilitate pentru latura spirituală a obiectelor. În plus, ai aflat care sunt pietrele potrivite pentru inelul de logodnă și cum să alegi modelul.
Nu-ți rămâne decât să explorezi inelele rubin, smarald și safir din colecția Valmand!
Lasă un comentariu