Realizarea unei ținute perfecte nu constă doar în alegerea vestimentației. Bijuteriile sunt foarte importante, acestea reușind să o completeze cu succes și să-i confere rafinament.


Ce bijuterii cer ținutele casual

Ținutele casual sunt cele mai ofertante. Sunt comode, lejere și pot fi găsite într-o mulțime de combinații. Acestea sunt purtate în timpul liber, dar la fel de bine merg și la birou, dacă sunt accesorizate corect. Ținutele simple formate din jeanși, tricouri sau cămăși lejere arată foarte bine cu bijuterii suprapuse. De exemplu, la jeanșii preferații pune o cămașă stil boyfriend și accesorizează cu 2-3 lănțișoare de dimensiuni și grosimi diferite care să accentueze zona decolteului. Întoarce mânecile cămășii și adaugă o brațară de tip tennis. Acum uită-te în oglindă. O ținută casual, aparent simplă, dar care va întoarce priviri.


Ce bijuterii cer ținutele office

Ținutele office nu sunt la fel de permisive, însă asta nu înseamnă că nu pot fi șic. Mizează pe cerceii cu diamante și schimbă-i în decursul săptămânii. Alege cercei cu diamante negre, cercei cu diamante albastre, cercei cu rubine, cercei cu safire și cercei cu diamante incolore pe care să-i porți în timpul săptămânii. Cerceii pot contrasta cu costumul purtat sau pot fi în aceeași nuanță. La gât poți pune un lănțișor fin, la baza gâtului, cu un pandant discret. De asemenea, sacourile pot fi accesorizate cu broșe de calitate, fine, plusând în acest fel la eleganța întregii ținute. Zona de business este o zonă destul de sobră, așadar bijuteriile discrete sunt perfecte.


Ce bijuterii cer ținutele elegante

Ținutele elegante se definesc prin materiale fine, de calitate, prin acele texturi care răsfață simțurile. De regulă, când vorbim despre ținutele elegante, ne referim la rochiile lungi, care lasă la vedere zonele delicate ale gâtului și umerilor. Ne referim la acele rochii care debordează de feminitate și senzualitate. Ei bine aceste rochii cer coliere pe măsură. În cazul decolteurilor în formă de V, alege coliere lungi, subțiri care urmăresc linia decolteului. Lănțișoarele subțiri din aur galben sau aur alb cu pandant discret sunt perfecte pentru astfel de rochii. În cazul unui decolteu rotund, alege coliere la baza gâtului, cu pietre prețioase, în contrast cu nuanța rochiei. Dacă rochia este cu umerii goi, dar nu simți nevoia de a purta ceva la gât, optează pentru o pereche de cercei lungi cu diamante. Prinde părul într-un stil romantic și ești gata pentru o seară de neuitat.


Ce bijuterii cer vacanțele la mare

Pentru că ne aflăm în plin sezon al vacanțelor la mare, nu puteam trece mai departe fără a menționa care sunt bijuteriile perfecte pentru vară. Pe lângă pălăriile cu boruri largi, ochelarii de soare, cremele de protecție și ținutele vaporoase, bijuteriile potrivite plusează la capitolele distracție și farmec personal. Poartă bijuterii cu teme inspirate de vară. Așadar, pandantivele în formă de soare, ancoră, stele de mare sau scoici sunt binevenite în ținutele tale. Brățările de picior au revenit în tendințe, așa că nu te sfii să le porți cu încredere. Cerceii cu pietre prețioase deschise la culoare precum safire, rubine sau diamante albastre se potrivesc de minune cu ținutele colorate care evidențiază bronzul perfect al pielii. Cât despre inele, inelele de tip tennis își găsesc locul cu ușurință în orice tip de ținută. Ai curaj si poartă mai multe inele pe același deget. Cu toate că bijuteriile arată extraordinar și cuceresc priviri prin strălucirea lor, evită să le porți pe plajă. Seara, însă, la terasă, permite-ți să te simți minunat și poartă ceea ce-ți complimentează frumusețea.


Cum porţi corect bijuteriile:

· Pune bijuteriile după ce ţi-ai aplicat crema de corp, după machiaj şi coafură.

· Alege bijuterii care se potrivesc cu personalitatea ta, bijuterii care să-ţi pună frumuseţea în valoare.

· Respectă tematica evenimentului şi poartă bijuterii care să se potrivescă în context.

· Poartă bijuterii care se potrivesc cu tonul pielii tale, cu nuanţa părului şi culoarea ochilor.

· Bijuteriile trebuie să arate întotdeauna impecabil. De exemplu, purtarea zilnică acumulează straturi de ulei, praf și reziduuri cosmetice pe suprafața pietrei. Inelele murdare pot provoca iritarea pielii, decolorarea metalelor, dar și zgârierea pietrelor. În cazul acesta, o simplă curățare acasă poate face diferenţa. Desigur, aceasta nu trebuie să fie dură și nici nu trebuie să afecteze calitatea pietrei. O poți face săptămânal acasă, dar la o anumită perioadă de timp este bine să mergi la un bijutier cu experiență pentru o curățare profesională.

· După purtare, păstrează bijuteriile într-o cutie de bijuterii organizată, cu compartimente pentru fiecare articol. Acest lucru îţi va proteja bijuteriile de alte piese care ar putea să le frece sau să le zgârie.


Evită să:

· Porţi prea multe bijuterii la o ţinută încărcată.

· Să loveşti suprafeţe dure care ar putea afecta calitatea pietrelor preţioase, mai ales în cazul inelelor şi brăţărilor.

· Să porţi bijuterii la treburile casnice, la activităţile sportive, la piscină, şamd.

· Să faci duş cu bijuteriile (cercei, inele) care au pietre preţioase. Această rutină va duce la acumularea de săpun, gel de duș sau alte soluții dedicate îngrijirii corporale.

· Păstrezi bijuteriile în locuri neadecvate.

 

Valmand este locul de unde îți poți achiziționa bijuterii pentru toate ocaziile. Fie că dorești bijuterii pentru ținutele casual sau pentru cele elegante, de aici nu ai cum să pleci cu mâna goală. Ba mai mult, dacă nu ai găsit bijuteria căutată, specialiștii noștri îți stau la dispoziție pentru a realiza piesa mult visată.

Așadar, cu ce bijuterie îți accesorizezi ținuta de astăzi?