Nu ai cum să rămâi indiferent/ă atunci când vezi un safir. Te impresionează prin culoare, prin expresie, prin rafinament. Este o piatră prețioasă care emană frumusețe și te „hipnotizează” prin caracteristicile sale.
Ce este safirul?
Safirul este o piatră prețioasă, o varietate de corindon mineral, foarte dur, constând în oxid de aluminiu cu urme de fier, titan, crom, vanadiu sau magneziu. Este de obicei albastru, dar se găsesc și safire galbene, portocalii, verzi, roz sau violet.
Se face remarcat datorită culorii sale speciale, de un albastru profund, durității, durabilității și strălucirii. Safirul este pleochroic, afișând o culoare mai deschisă și mai intensă atunci când este văzut sub diferite unghiuri. Safirul este o piatră prețioasă foarte dură (9 pe scara Mohs), mai dur decât el fiind doar diamantul, permițând astfel realizarea celor mai îndrăznețe și curajoase bijuterii. Se poate folosi în realizarea cerceilor, pandantivelor, brățărilor, inelelor, broșelor, fie ca piatră principală, fie secundară, pentru a completa frumusețea altor pietre prețioase. Dar utilizările safirului nu se opresc doar la bijuterii. Acesta poate fi încastrat cu ușurință în decorarea diferitelor obiecte.
Clasificările safirului:
· Safirul care își schimbă culoarea - acest tip de safir prezintă o culoare în lumina naturală și o alta, în lumina artificială. Acest safir presupune culori distincte în condiții de iluminare diferite, oferindu-ți două culori foarte interesante. La lumina zilei, culoarea de bază tipică a safirului variază de la albastru la violet. Sub lumina incandescentă, culoarea se schimbă din violet, în violet puternic roșiatic.
· Safirul fantezie - descrie orice safir cu o altă culoare decât albastru.
· Safirul Kashmir – acesta are o culoare intensă, un albastru catifelat. Safirul din Kashmir este considerat a avea cea mai fină culoare dintre toate safirele. Semnul distinctiv al safirului din Kashmir este textura sa catifelată.
· Padparadscha - Padparadscha este un nume comercial folosit pentru safirele roz-portocaliu, cu o saturație bogată.
· Safirul - stea – acest tip de safir prezintă asterism sub forma unei stele distincte, cu șase raze. Dintre toate pietrele prețioase care prezintă asterism, safirul-stea este cel mai apreciat și cunoscut. Un vestit safir-stea este „Steaua Indiei” găsit în urmă cu aproximativ 300 de ani și care este găzduit de Muzeul American de Istorie Naturală din New York. Are dimensiunea unei mingi de golf, cântărește 563,35 carate și prezintă stele pe ambele părți.
Unde se găsesc cele mai importante depozite de safire?
Printre sursele importante de safir se numără Sri Lanka, Birmania (Myanmar), Thailanda, Cambodgia, Madagascar, Tanzania, Australia și SUA (Montana). Regiunea Kashmir din India / Pakistan era renumită pentru safirul său albastru-Kashmir.
Cele mai întâlnite asocieri ce au în prim plan piatra prețioasă de safir
Safirele au fost mult timp asociate cu Familia Regală Britanică. Safirele apar în Bijuteriile Coroanei și, foarte renumit în acest sens, este inelul de logodnă al prințesei Diana. Inelul cu safir și diamante a fost ulterior oferit lui Catherine. Inelul de logodnă al lui Kate Middleton este format dintr-un safir albastru oval de 12 carate, tăiat în fațete și înconjurat de paisprezece diamante. Inelul este realizat din aur alb de 18K și reprezintă modelul care a trezit interesul femeilor din întreaga lume.
Grecii antici au asociat safirul cu zeul Apollo. La celebrul oracol de la Delphi, safirele erau purtate datorită credinței că acestea erau conectate la lumea spiritelor. Persii antici aveau convingerea că safirele albastre erau extrem de puternice. În mitologia hindusă, Kalpavriksha este un copac divin care împlinește dorințele, descris ca fiind un copac format din pietre prețioase. Fructul copacului este format din rubine, trunchiul este format din diamante, iar rădăcinile copacului sunt realizate din safire.
În tradiția ebraică, regii Solomon și Avraam purtau talismane din safir, iar Legea dată lui Moise pe munte Sinai, se spune că era gravată pe tăblițele de safir. Tăblițele au fost confecționate din pietre de safir albastru ca o aluzie simbolică la cer și Rai. Budiștii credeau că aducea devotament, loialitate și iluminare spirituală, iar hindușii considerau safirul drept una dintre „marile pietre prețioase” folosite în ofrandele din templele pentru închinare.
Ca talisman, safirul a fost gândit să păstreze castitatea, să descopere frauda și trădarea, să-și protejeze purtătorul de otravă, ciumă, febră, boli de piele și de a rezista magiei negre.
Proprietățile terapeutice ale safirului
Se crede despre safir că eliberează tensiunea mentală, dar și gândurile nedorite, gândirea confuză și încețoșată. Safirul restabilește echilibrul, aducând seninătate și liniște sufletească. Stimulează concentrarea, aduce bucurie, pace și armonie.
Particularitățile safirului colorat
Cunoscută sub numele de „piatra înțelepciunii”, fiecare culoare a safirului își aduce propria „înțelepciune”.
Safirul negru oferă centrare, protecție și împământare. Ajută în obținerea încrederii în propria intuiție. Safirul albastru este asociat cu puritatea și dragostea. Te ajută să eliberezi blocajele și oferă putere. De asemenea, facilitează exprimarea, ajută în comunicare. Safirul verde este cunoscut sub numele de „piatra fidelității”, care aduce loialitate și integritate. Safirul portocaliu sau Padparadsha aduce înțelepciune și creativitate. Este foarte potrivit pentru artiști, scriitori și cântăreți. Safirul Indigo sporește conștientizarea psihică. Elimină energiile negative. Safirul roz elimină blocajele emoționale. Aduce pace, liniște și dragoste necondiționată. Safirul alb are un puternic rol de protecție. Oferă concentrare și susține moralitatea și justiția. Safirul galben atrage bogăția și aduce prosperitate acasă. Stimulează intelectul și îmbunătățește concentrarea generală.
Cum se îngrijesc bijuteriile cu safire?
Safirul este o piatră dură, stabilă care nu pune mari probleme atunci când este purtat. Este destul de rezistent, însă trebuie să ai grijă să nu-l lovești de alte materiale dure. Spre expemplu, o ciocnire nefericită cu blatul de piatră al bucătăriei, poate duce la un rezultat care-ți va frânge inima. Nu se recomandă a fi purtat la activitățile ce implică soluții de curățare (detergenți de bucătărie sau de baie), la practicarea sportului, în bazinele cu apă etc.
Se curăță delicat, cu un material moale, apă și săpun, după fiecare purtare. În acest fel, praful sau eventualele urme de murdărie sunt îndepărtate. Nu folosi soluții puternice de curățare care ar putea afecta calitatea și luciul safirului. Consultă specialistul pentru o curățare profesională a safirului tău.
Bijuteriile cu safir se păstrează în caseta dedicată bijuteriilor, în locurile dedicate, niciodată, unele peste altele. Acestea trebuie ferite de umezeală, dar și de sursele puternice de căldură.
De unde cumperi bijuterii cu safir?
Valmand este o sursă sigură de frumusețe și calitate. Valmand îți pune la dispoziție o colecție bogată de bijuterii cu safire, care impresionează prin eleganță și rafinament.
De ce Valmand?
· Realizăm orice tip de bijuterie cu safire.
· Safirele provin din surse sigure, după ce sunt îndeplinite cele mai înalte standarde de calitate.
· Pietrele prețioase pe care le folosim se bucură de o simetrie perfectă și de un polish ireproșabil.
Oprește-te un moment și admiră safirele din colecția Valmand. Alege apoi, inelul de logodnă cu safir care-i va cuceri inima pentru totdeauna.
1 Comentariu
Mulțumesc pentru informati
Unde aveți magazin de prezentare
Buna ziua! Adresa magazinului nostru este Str. Locotenent Aviator Radu Beller nr. 11, Bucuresti. Pentru mai multe detalii ma puteti contacta pe numarul de telefon 0799 636 333 - telefonic sau pe whatsapp O zi frumoasa in continuare!
Lasă un comentariu