Circula zilele acestea, pe retelele de socializare, un meme in care se spune ca diamantele nu stralucesc, ci reflecta. Este un adevar pe care, insa, putini il stiu. De aceea, in acest articol, vom trece in retrospectiva ce este diamantul.
Ce este diamantul?
Diamantul este o forma solida a carbonului, o piatra pretioasa, care se gaseste sub o forma foarte dura in natura. Slefuirea sa se face manual, cu mare atentie, astfel incat sa capete reflectia – „stralucirea” – cu care suntem obisnuiti.
Este una dintre cele mai cunoscute si mai des cumparate pietre pretioase, inca din vremurile antice. Criteriile de selectie sunt atent stabilite si se fac conform unei grile denumite „cei 4 C”: culoarea, taierea (Cut), claritatea si caratele.
La Valmand, toate diamantele comercializate au certificat GIA si nu provin din tarile aflate in razboi sau care folosesc copii pentru a le extrage.
Simbolismul diamantului
In istorie, s-a crezut ca diamantul poseda cateva puteri supranaturale:
- Daca este purtat pe mana stanga, acesta aduce victorie, indiferent de numarul de inamici cu care te confrunti.
- Toate bolile, panica, farmecele si defectele nu ating posesorul unui diamant.
- Se spune ca diamantele din Arabia atrag fierul mai mult decat un magnet.
- Un diamant poate fi spart doar daca, inainte, a fost stropit cu sange de capra.
In hinduismul traditional, persoanele ar trebui sa evite contactul cu un diamant al carei suprafata este crapata sau are fisuri sau este taiat in alt mode decat in forma hexagonala.
Multe culturi folosesc o explicatie care implica interventia divina in crearea diamantelor. Totusi, astazi stim ca acestea sunt create prin presurizare la temperaturi foarte ridicate si ca sunt extrase din mine, precum cele din Africa.
Lasă un comentariu