Care sunt criteriile în baza cărora alegi o bijuterie?
Acționezi la impactul vizual sau aprofundezi mai mult întreg procesul și iei în calcul tonul și subtonul pielii tale, culoarea aurului, tipul pietrelor prețioase, culoarea ochilor, culoarea părului, dar și activitățile de zi cu zi? Dacă nu faci alegeri impulsive și îți place să iei decizii raționale, acest articol este pentru tine.
Iată criteriile care te vor ajuta să faci cea mai bună alegere:
Acordă atenție subtonului pielii
Este important să cunoști acest aspect pentru ca bijuteria aleasă să vină în completarea frumuseții tale într-un mod armonios. Subtonul pielii poate fi de 3 feluri: rece, cald și neutru. Cum afli care este subtonul pielii tale? Privește încheietura mâinii pe interior. Ce nuanță au venele? Sunt verzi, albastre, violet sau o combinație între cele 3? Dacă nuanța dominantă pe care o vezi este de albastru sau violet, atunci subtonul pielii tale este rece. Dacă nuanța dominantă este de verde, subtonul este cald. Ai prins ideea. De asemenea, dacă nu poți identifica exact culoarea dominantă, asta implică un subton neutru.
Pielea cu subton rece
Pielea cu subton rece este pielea deschisă la culoare, sensibilă la soare. Pentru acest tip de piele se recomandă bijuterii din aur alb sau platină. Deși acestea arată identic, cele două diferențe principale dintre aurul alb și platină sunt compoziția și prețul. Aurul alb constă dintr-un amestec de metale durabile precum nichelul sau zinc, în timp ce platina este mai pură, cu o compoziție de platină de 95-98%. Totuși, este nevoie de mai multă platină pentru a face un inel, ceea ce face ca prețul să fie cu 40-50% mai mare.
Ce este aurul alb?
Aurul alb este un amestec de aur pur și alte metale care îngreunează aliajul rezultat și îi oferă o culoare albă. De obicei, metalele care pot fi utilizate în aurul alb sunt paladiu, argint, nichel, cupru și zinc. Cât de alb este aliajul depinde de metalele utilizate și de proporțiile în care sunt adăugate. De aceea, unele piese de aur alb tind să fie mai albe, în timp ce altele au o nuanță care tinde spre galben. Deoarece aurul alb tinde către o nuanță galbenă în timp, acesta este acoperit cu un strat subțire de rodiu. Placarea cu rodiu adaugă, de asemenea, rezistență și duritate piesei pe care este aplicată. Marcajul pentru aur alb de 14 k este 585, pentru 18 k este 750, iar pentru 24 k, marcajul este 999. De asemenea, această ștanță se găsește într-o elipsă.
Pielea cu subton cald
Pielea cu un subton cald este un pic mai închisă la culoare, se bronzează ușor și uniform. Pentru acest tip de piele se recomandă bijuteriile din aur galben. Principala diferență între aurul alb și aurul galben este culoarea. Aurul alb este amestecat cu metale albe precum nichelul, în timp ce aurul galben este amestecat cu metale galbene precum cuprul. Aurul alb are un aspect alb strălucitor, iar aurul galben are un ton galben luminos, care se potrivește perfect cu tonul cald al pielii.
Ce este aurul galben
Bijuteriile din aur galben sunt extrem de frumoase, iar strălucirea unei piese noi nu se poate compara cu nimic. Aurul este un metal prețios nobil, atemporal, durabil, foarte maleabil, toate aceste calități atribuindu-i o valoare inegalabilă. La aceste calități, mai adăugăm faptul că este unul dintre cele mai dense metale și reprezintă un bun conductor de căldură și electricitate. Aurul galben a atras atenția din cele mai vechi timpuri datorită expresiei vizuale extrem de plăcute, dar valorii sale crescute. Marcajul pentru aur galben de 14 k este 585, pentru 18 k este 750, iar pentru 24 k, marcajul este 999. De asemenea, această ștanță se găsește într-o elipsă.
Pielea cu subton neutru
Cu acest tip de piele se potrivește orice tip de aur, inclusiv aurul roz. Experimetează diverse stiluri și alege-l pe cel care ți se potrivește.
Ce este aurul roz
Aurul roz este fabricat din aur pur amestecat cu aliaje de cupru și argint. Argintul oferă rezistență, iar cuprul, culoarea trandafirie. Cu cât se folosește mai mult cupru, cu atât aurul este mai roz. Aurul roz reprezintă combinația dintre nota modernă a aurului alb și nota clasică a aurului galben, perfectă pentru cei care caută ceva diferit. Marcajul pentru aur roz de 14 k este 585, pentru 18 k este 750, iar pentru 24 k, marcajul este 999. De asemenea, această ștanță se găsește într-o elipsă.
Alege pietrele prețioase în funcție de culoarea ochilor
Ochi albaștri – Alege cercei sau coliere cu pietre prețioase precum topaz, diamante albastre, safire sau ametiste pentru a accentua culoarea ochilor.
Ochi verzi – Mizează pe cerceii cu smaralde care intensifică nuanța ochilor.
Ochi negri – Poartă bijuterii cu diamante incolore, diamante negre sau rubine.
Ochi căprui – Optează pentru bijuterii cu pietre prețioase în contrast. Foarte potrivite sunt rubinele și smaraldele.
Ține cont și de culoarea părului
Foarte bine în completarea părului blond vin bijuteriile cu pietre prețioase deschise, precum topazul, diamantele albastre, safirele. Pentru părul brunet mergi în direcția bijuteriilor cu pietre prețioase în contrast, precum rubinele sau diamantele incolore. Dacă părul tău este unul roșcat, optează pentru bijuterii cu smaralde sau safire. La părul șaten variantele sunt numeroase. Alege ceea ce îți place, ținând cont de culoarea ochilor.
Stilul de viață și domeniul de activitate
Poate că nu te-ai gândit la aceste aspecte până acum, dar sunt foarte importante. În funcție de acestea, te vei orienta către bijuteriile de dimensiuni mai mici sau către cele mai mari. Un stil de viață dinamic și un job activ care implică multe activități, deplasări, muncă de teren și așa mai departe, necesită bijuterii discrete. Acele bijuteri care să nu te încurce, indiferent de activitatea pe care o întreprinzi. Pe de altă parte, dacă activitățile tale presupun muncă de birou, te poți orienta către bijuterii mai mari. Către coliere, cercei și inele de tip statement care completează cu succes ținutele office.
Alege bijuteriile care ți se potrivesc, care te complimentează și îți amplifică grația.
1 Comentariu
eu fac pictura
si vreau sa stiu ce culoare se asorteaza cu diamantul si cristalul
Lasă un comentariu