Pandantivele sunt acea bijuterie pe care trebuie să o dețină orice femeie. Partea bună – e aproape imposibil să nu existe un stil de pandantiv care să îți fie aproape de inimă.


Un pandantiv ales cu atenție îți întregește ținuta și devine un punct focal care captează atenția fiecărei persoane cu care te întâlnești. Este o piesă cu adevărat fundamentală – probabil de aceea devine din ce în ce mai populară printre bărbați.


E necesar, așadar, să treci printr-un scurt proces de deliberare înainte să investești într-o astfel de bijuterie. Mai departe, îți vom prezenta 6 tipuri de pandantive populare, după care îți vom oferi un scurt ghid care să te ajute cu alegerea unui lănțișor.


6 tipuri de pandantive pe care trebuie să le știi


1. Pandantiv cruce


Probabil ai observat deja că acest model e unul dintre cele mai populare – pare că aproape orice bărbat sau femeie deține un astfel de pandantiv. Designul de bază este atemporal și simplu, ceea ce permite numeroase variații, pe care le poți încadra în orice ținută. O modalitate stilată de a incorpora un strop în plus de eleganță este o cruce cu diamante, precum aceasta.


2. Pandantiv cu diamante


Acest pandantiv orizontal este dovada că o piesă cu o construcție simplă combinată cu niște diamante e tot ce îți trebuie pentru a eleva o ținută. Se potrivește bine atât cu decolteuri rotunde sau drepte cu umerii, cât și cu helance (dacă ești mai îndrăzneață).


3. Pandantiv cu piatră prețioasă și diamante


Al treilea stil pe care l-am ales are și el multe variațiuni, în funcție de forma și mărimea pietrei. Indiferent că e vorba de un safir rotund sau un smarald cushion, acest pandantiv este întruchiparea feminității, mai ales atunci când e purtat cu un decolteu în V.


4. Pandantiv Hamsa


Chiar dacă nu ai auzit numele lui, sigur ai mai văzut acest pandantiv ce ia forma unei mâini drepte deschise. Hamsa înseamnă cinci în ebraică și este menită să protejeze purtătorul de orice energie rea și reprezintă forță, abundență și binecuvântare.
La fel ca pandantivul de la primul punct, hamsa are implicații religioase, de data aceasta cu ramificații în toate marile religii ale lumii. De aceea, credem că e bine să cunoști măcar câteva dintre numeroasele sale semnificații înainte să-l porți.


5. Medalion


Prezent probabil în majoritatea filmelor romantice sau de război, medalionul de tip locket poate avea formă de inimă, rotundă, ovală sau dreptunghiulară. Multe dintre ele sunt gravate cu inițiala purtătorului sau cu un mesaj de dragoste, iar caracteristica lor definitorie este faptul că pot păstra o poză în interior.
Este un pandantiv deosebit de emoțional și intim, deci poate fi un cadou minunat de Ziua Mamei sau de Ziua Îndrăgostiților. Totuși, noi credem că poți să ți-l faci ție însăți cadou, pentru a ține acel ceva drag în permanență lângă inima ta.


6. Pandantiv copacul vieții


Pandantivul copacul vieții e un alt model care înglobează o simbolistică extensivă, înrădăcinată în multe dintre culturile lumii, cu valențe religioase, filosofice și mitologice. Toate aceste influențe creează o imagine deosebit de puternică, potrivită mai ales pentru persoanele spirituale. E asociată cu multe concepte, printre care și ciclul vieții, moștenire, conexiune, prosperitate, individualitate etc. Dacă vrei să afli mai multe, citește și articolul nostru dedicat acestei bijuterii.


Cum alegi lanțul potrivit


1. Culoarea lanțului trebuie să coincidă cu cea a pandantivului. De exemplu, vei putea folosi un lanț de aur alb doar cu un pandantiv din aur alb, argint sau platină. Dacă cele două nu se „asortează”, vei crea un efect vizual neplăcut și discordant.


2. Află lungimea potrivită. Pentru o persoană cu proporții medii:


· 35 cm – colier de tip collar (prins pe gât)


· 40 cm – colier de tip choker (se așază aproape de gât)


· 45 cm – colier princess (pe claviculă)


· 50 cm – colier matinee (între claviculă și bust)


3. Pandantivul trebuie să cântărească mai puțin decât lanțul. Dacă raportul este mai mare decât 1:1, atunci lanțul are mai multe șanse să se rupă.


4. Lanțul ar trebui să poată trece prin conectorul pandantivului. Știm, e o regulă evidentă, dar ai fi surprinsă cât de ușor e să treci cu vederea acest mic detaliu.


5. Analizează mai multe tipuri de lanțuri. Există surprinzător de multe modele de lanțuri în funcție de împletitura folosită – modelul șarpe, simplu și cu un aspect luminos; de tip zale, modern și versatil etc. Dacă pare complicat acum, stai liniștită! După o vreme, încercările de potrivire o să devină un joc antrenant de imaginație.


De unde poți cumpăra pandantive de calitate


Toate cele 6 tipuri de pandantive prezentate astăzi și multe altele se găsesc în colecția Valmand. Alege dintre numeroasele modele și exprimă-ți feminitatea!